Kāpēc vajag dzert alu: zinātnieki ir uzskaitījuši iemeslus kāpec alus patiesībā ir veselīgs dzēriens

Alus veselībai

Alus veselībai! Visbeidzot vismaz viens zinātnieks skāris mūsu sirdis. Alus tiek atzīts par ārkārtīgi veselīgu dzērienu – šo rakstu mīļotai sievietei  varat parādīt katru reizi, kad dodaties uz bāru kopā ar puišiem.

 

Pēdējā gada laikā ir publicēti vairāki dažādu pētījumu rezultāti. Piemēram, Pensilvānijas universitātes zinātnieki pārbaudīja 80 000 pieaugušo vīriešu un atzina, ka alus faktiski var palīdzēt samazināt insulta risku. Ķīnieši ir noskaidrojuši putojošā dzēriena pozitīvo ietekmi uz potenci – un, ja jums ar to nepietiek, tad šeit ir vēl deviņi pamatoti iemesli iedzert krūzi vai divas vakarā.

 

 

 

Alus veselībai: Ilgāks mūžs

Pēc Virginia Tech ekspertu pētījumiem, mērens alus patēriņš faktiski var pagarināt mūžu. Zinātnieki norāda, ka viss ir saistīts ar apiņu un iesala labvēlīgo ietekmi uz sirdi. Alus dzērāji dzīvo ilgāk nekā tie, kuri dod priekšroku turēties prom no putojošā dzēriena – un tas ir pierādīts fakts (tiesa, atkjal jau piebilde – ar mērenu patēriņu).

 

Labāks uzturs un diēta

Londonas King’s College koledžas profesors Timotijs Spektors apliecina, ka vieglais alus noved pie svara zaudēšanas. Saskaņā ar viņa pētījumu labās zarnu baktērijas palīdz gremošanai. Galvenais ir neiznicināt labās baktērijas ar ne tik veselīgajām uzkodām. Tieši uzkodas ir tās, kas noved pie lieka svara, nevis alus!

 

Cīņa ar vēzi

Izrādās, ka alus ir gatavs palīdzētar nopietnākām problēmās. Apiņi ir slaveni ar augstu flavonoīda ksantohumola saturu, kas kalpo kā kancerogēnu vielu iznīcinātājs…

 

Alus veselībai: Pret nopietnām citām nopitenām slimībām

Tas pats flavonoīds, ksantohumols, aizsargā mūsu smadzenes no Alcheimera slimības un pat pasargā mūs no Parkinsona. Zinātnieki no Oksfordas iesaka visiem izdzert vismaz puslitru gaišā alus dienā.

 

Nieru veselība

Pavisam nesen Amerikas Nefroloģijas biedrības autoritatīvajā žurnālā Clinical Journal tika publicēts raksts, saskaņā ar kuru alus gandrīz uz pusi samazina nierakmeņu risku. Dzeriet un izbaudiet savas veelības vārdā…

 

Vitamīnu komplekts

Alus satur milzīgu daudzumu vitamīnu. Stefans Domenings no PVO Austrijas biroja iesaka tuvāk apskatīt svaigā alus ķīmisko sastāvu: vitamīnu šeit ir vairāk nekā farmaceitiskajās zālēs.

 

Zems kaloriju ēdiens

Alus satur maz kaloriju! Turklāt neatkarīgi eksperti jau ir apstiprinājuši alus darītāju secinājumus: pat tumšais alus satur mazāk kaloriju nekā apelsīnu sula.

Lasi arī: Latvijas alus acu apmānīšanai – lūk kāda ir skarbā patiesība

Spēcīgi kauli

Prāgas ārsts Kšištofs Kisleckis žurnālā Journal of the Science of Food and Agriculture publicēja rakstu, saskaņā ar kuru alu vajadzētu dzert visiem, kas rūpējas par saviem kauliem. Augsts silīcija saturs alus stiprinās mūsu kaulus labāk nekā kalcijs no piena.

 

Alus vēders

Un galvenās briesmas –  alus vēders, nepavisam nav no alus. Šāds vēders aug tikai tiem, kuri nezina ierobežojumu attiecībā uz uzkodās. Alus bez taukainiem čipsiem, kartupeļiem un citām nejaukām lietām figūrai neradīs nekādas sekas.

 

Arī interesanti: Kāpēc neatteikties no glāzes alus! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment